Yabancı Diller Eğitimi Bölümü

Yabancı Diller Eğitimi Bölümü
Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitimi Bölümü, lisans düzeyinde ilk öğrencilerini 2021-2022 eğitim-öğretim yılında almıştır. Bölüm bünyesinde İngiliz Dili Eğitimi olmak üzere bir Anabilim Dalı yer almaktadır. İngilizce Öğretmenliği lisans programı dört yıllık (sekiz yarıyıl) bir programdır ve eğitim dili en az %30 İngilizcedir.
Amacı
Yabancı Diller Eğitimi Bölümü’nün temel amacı; İngilizce yeterlilikleri gelişmiş, dil eğitimine ilişkin en yeni alan bilgisi ve becerileri ile donatılmış, araştırma yapmayı seven, hem profesyonel hem de kişisel gelişime önem veren, bireysel farklılıklara saygılı, kendini ifade edebilen, yeniliklere açık, bilimsel gelişmeleri takip eden ve bunları pratikte etkili biçimde uygulayabilen, mesleki ve evrensel etik ilkelere sahip, hayat boyu öğrenmeyi kendine temel prensip edinmiş yabancı dil öğretmenleri yetiştirmektir.
Misyon
Yabancı Dil Eğitimi Bölümü’nün misyonu, yabancı dil eğitimi alanında güncel konulara hakim, dil öğretimi için gerekli becerilere sahip, etik ilkelere bağlı, bilgi ve iletişim teknolojilerini etkin biçimde kullanan, yabancı dil eğitimi alanında ortaya çıkan sorunlara çözümler üreten, ulusal ve uluslararası düzeyde bilimsel katkılar sunmaya hazır yetkin öğretmenler yetiştirmektir.
Vizyon
Giresun Üniversitesi Eğitim Fakültesi Yabancı Diller Eğitim Bölümü’nün vizyonu, ulusal alanda vereceği eğitim ve öğretim ile yabancı dil öğretmenliği için gerekli kuramsal ve uygulamalı altyapı ile donatılmış, ülkemizin yabancı dil öğretimi konusunda ihtiyaçlarına cevap verebilecek öğretmen adayları yetiştirerek, üreteceği bilimsel çalışmalar ve projeler ile hem ulusal hem de uluslararası alanyazında ve toplumsal gelişimde rolü olan ve dünya çapında yabancı dil öğretiminde ortaya çıkan yeniliklere paralel olarak ülkemizde ve dünyada daha etkili yabancı dil eğitim politikalarının geliştirilmesine katkı sağlayan bir bölüm olmaktır.
Çalışma Yöntemleri
Yabancı Diller Eğitim Bölümü eğitim-öğretim programı, alan eğitimi, öğretmenlik meslek bilgisi ve genel kültür derslerinden oluşmaktadır. Ayrıca, öğrencilerimize bireysel ilgi alanlarına yönelik çift dillilik, uygulamalı dil bilim, dünya kültürleri, drama gibi farklı konularda alan seçmeli dersler sunulmaktadır. Bölümde, teorik derslerin yanı sıra öğretmen adaylarının teorik bilgilerini bütünleştirebilecekleri uygulamalı dersler de yer almaktadır.